Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Spelar i bandyallsvenskan under protest

IFK Kungälv har bestämt sig för att under protest spela helgens bandyallsvenska hemmamatcher mot Västanfors och Ljusdal, skriver .
Bandy • Publicerad 24 november 2020
IFK Kungälv ska spela bandy i helgen, trots allt. Arkivbild.
IFK Kungälv ska spela bandy i helgen, trots allt. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Kungälvs bandyherrar har pausat sin verksamhet och vill skjuta upp serien på grund av coronaläget, men diskas om man lämnar walkover. Efter att inte ha spelat bortamatchen i premiären kommer man nu ställa upp med sin A-trupp, men de spelare som vill får stå över matcherna hemma på Skarpe Nord.

– Vi har skickat in en överklagan till Svenska bandyförbundet – och vi har gjort vad vi kan. Nu har vi landat i att vi spelar de matcher som kommer i helgen under protest. Vi kommer inte att göra något rent protestmässigt under matchen, men vi finns på isen under protest, säger klubbens ordförande Ola Dagliden till GP.

Annons

Bandyförbundets generalsekreterare Pär Gustafsson säger att överklagan ska behandlas innan helgen. Hans tankar kring de skiftande åsikter som finns bland lagen i serien:

– Många vill spela, efter det som gäller i dagsläget, medan andra är mer restriktiva. Det är svårt att komma fram till beslut som gör alla nöjda, men alla inblandade gör verkligen så gott man kan. Allas synpunkter, åsikter och eventuellt oro, tas självklart på största allvar i denna tuffa tid.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons