Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Stjärnskottet om OS-debuten: "Helt fantastiskt"

Stjärnskottet Emelie Fast, 17 år, njöt av varenda sekund i sin OS-debut.
Den varade i 1.07,98 på 100 meter bröstsim.
Simning • Publicerad 25 juli 2021
Emelie Fast njöt av sin OS-debut på 100 meter bröstsim.
Emelie Fast njöt av sin OS-debut på 100 meter bröstsim.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Tiden hennes räckte inte för avancemang. Men själva upplevelsen i Tokyo simarena kommer hon att bära med sig länge.

– Det var lite nerver i dag, jag har haft en riktigt fin säsong med väldigt lite nervositet. Så jag visste inte hur jag skulle reagera i dag. Men det har varit lite fjärilar i magen, säger hon.

Annons

Talangen som är klubbkamrat med Sarah Sjöström i Södertörn slog alla med häpnad när hon på EM i maj – hennes mästerskapsdebut i långbana – slog personligt rekord med drygt två sekunder och fixade en OS-biljett.

Under året har hon förbättrat sitt personliga rekord med lite över tre sekunder. Hennes tid i Tokyoloppet var 1,34 sekunder över personliga rekordet. Till avancemang saknades 1,02. Men OS i det här skedet var läropengar.

Att få hänga med idolen Sjöström och de andra svenska landslagssimmarna och uppleva ett OS ger nyttig erfarenhet för framtiden.

– Jag inspireras jättemycket av henne. Det är så kul att ha henne och de andra här som kan stötta mig i vått och torrt, säger Fast som sedan i höstas tränar på nationellt elitcenter, NEC, i Stockholm.

Emelie Fast är "jätteimponerad" över att Sjöström tagit sig till OS-final på 100 meter fjäril.

– Så kul att hon kan simma så snabbt nu efter allt vad som har hänt. Hon får mig att vilja simma snabbt också. Och för Louise (Hansson) också, kul med två svenskor i final, säger hon om fjärilsfinalen som simmas i natt, svensk tid.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons