Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Simone Biles till final med ett nödrop

Simone Biles var nära att missa final i två grenar i damernas artistiska OS-gymnastik. Men den amerikanska superstjärnan tog sig till slut vidare med ett nödrop.
Gymnastik • Publicerad 25 juli 2021
Simone Biles är illa ute i gymnastiken.
Simone Biles är illa ute i gymnastiken.Foto: Natacha Pisarenko/AP/TT

Få idrottare är så stora guldfavoriter som USA:s gymnastikstjärna Simone Biles. Inför spelen talades det om hon skulle kunna vinna samtliga guld i de disciplinerna hon ställer upp i.

Men 24-åringen var illa ute i både barr och bom. Efter ett sämre kval låg hon bara åtta respektive sjua i grenarna, med en kvalgrupp kvar, där bara de åtta främsta tar sig till final.

Annons

I den sista kvalgruppen ingick svenska Jonna Adlerteg, som hade siktet inställt på en final i barr. Men Adlerteg – och de andra gymnasterna – klarade inte av att peta ner Biles som tog den sista finalplatsen i barr, och även avancerade till final i bom.

I barr hade Biles tionde bästa resultat men då bara två per land får tävla i final tog hon sig vidare då fyra ryskor slutade topp åtta.

Biles gick vidare till final i hopp och mångkamp med bäst resultat i kvalet och till fristående som tvåa.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons