Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svenskorna möts i UFC: "Bra för sporten"

De svenska MMA-stjärnorna Pannie Kianzad och Lina Länsberg ska ställas mot varandra i UFC den 16 april i Las Vegas.
MMA • Publicerad 27 januari 2022
Lina Länsberg gör comeback i UFC i ett svenskmöte mot Pannie Kianzad. Arkivbild.
Lina Länsberg gör comeback i UFC i ett svenskmöte mot Pannie Kianzad. Arkivbild.Foto: Björn Lindgren/TT

Kianzad, 30, har nyligen skrivit på ett nytt, välbetalt kontrakt med UFC, känt som den största kampsportsorganisationen i världen.

– Kontraktet betyder att UFC tar mig på allvar. Jag gjorde det bra förra året och de ser ett stort värde i mig. De tror fortfarande att jag kan nå långt, säger hon.

Annons

Nu väntar ett hett svenskmöte när Pannie "Banzai" Kianzad ställs mot Lina "Elbow Queen" Länsberg i Las Vegas den 16 april – och det blir inte första gången som de möts i ringen.

Redan 2012 gjorde Kianzad och Länsberg upp i Malmö där den förstnämnda drog det längsta strået med en teknisk knockout i den tredje ronden.

– Det kommer bli en helt annan match också eftersom vi är andra människor och fajters i dag. Det är kul att vi får chansen att visa vad som hänt i vår utveckling efter den där matchen för nio år sedan, säger Pannie Kianzad till Sydsvenskan.

Gör comeback efter uppehållet

Att Lina Länsberg, 39, är revanschsugen, och att det finns mycket känslor inför mötet, råder det inget tvivel om. Pannie Kianzad menar dock att hon inte kommer att backa om det blir något ordkrig.

– Så här, blir det ”trash talk” tänker inte jag hålla käften. Tänder hon brasan hänger jag definitivt på. Men jag startar inte den själv eftersom jag är så himla dålig på sånt, säger hon.

Båda fajterna kommer närmast från varsin förlust. Kianzads kom i september 2021 i enhälligt domslut mot amerikanskan Raquel Pennington medan Länsberg föll på samma vis mot Sara McMann i januari 2020.

Innan förlusterna kom hade Kianzad en vinstsvit på fyra raka segrar och Länsbergs svit sträckte sig till två vinster i rad.

Matchen i Las Vegas blir Lina Länsbergs första fajt sedan hon tog ett två år långt uppehåll för att bland annat bilda familj.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons