Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nytt svenskt VM-guld – vann sprintstafetten

Jonna Sundling och Maja Dahlqvist är världsmästare. Den svenska duon vann sprintstafetten i skid-VM i Oberstdorf efter ett dramatiskt slut.
Längdskidor • Publicerad 28 februari 2021
Jonna Sundling och Maja Dahlqvist.
Jonna Sundling och Maja Dahlqvist.Foto: Adam Ihse/TT

Regerande världsmästaren Sverige var favoriter till guldet. Och tidigt visade Maja Dahlqvist och Jonna Sundling att man såg ut att kunna hålla för trycket.

Dahlqvist, som var med i det vinnande laget 2019, gjorde precis som hon gjorde i semifinalen och växlade över till Sundling som etta. Sundling såg i sin tur till att ge Dahlqvist samma utgångsläge.

Annons

På det fjärde av sex varv gjorde Sundling ett ryck och gav Dahlqvist ett försprång på 1,6 sekunder.

Men det skulle bli jämnt ända till slutet.

Schweiziskan Nadine Fähndrich gjorde sitt yttersta för att utmana men Jonna Sundling stod emot och kunde spurta hem guldet till Sverige.

Därmed kan hon runda av veckan med att återigen fira högst upp på pallen. Hon vann även den individuella sprinten i torsdags.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons