Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tung Eskilstunaseger i bottenstriden

Eskilstuna är tillbaka på säker mark.
3–1-segern hemma mot Kif Örebro var lagets första på fem matcher och gav tre tunga poäng i damallsvenskans getingbo till bottenskikt.
Fotboll • Publicerad 28 september 2020
Felicia Rogic gjorde två av målen när Eskilstuna slog Kif Örebro med 3–1 på måndagen. Arkivbild.
Felicia Rogic gjorde två av målen när Eskilstuna slog Kif Örebro med 3–1 på måndagen. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter fyra raka förluster var det ett pressat Eskilstuna som gick ut på planen för att ta emot Kif Örebro. Desto mer avslappnade var hemmaspelarna efter slutsignalen.

Då hade Felicia Rogic gjort två mål och Loreta Kullashi ett – Kullashis elfte för säsongen – och fixat en mycket viktig 3–1-seger. De tre poängen innebär att Eskilstuna avancerar tre placeringar, från nästjumbo och nedflyttningsplats, till att nu ligga åtta.

Det går dock inte att slappna av på damallsvenskans nedre halva den här säsongen. Just nu skiljer bara fyra poäng mellan Umeå på sjätte plats (19 poäng) och elvan Växjö (15). Däremellan är Kif Örebro (19), Eskilstuna (17), Djurgården (17) och Piteå (15) inklämda. Inte heller jumbon Uppsala, med tio inspelade poäng, går att räkna bort ännu, då sex omgångar återstår.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons