Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Larsson: "Absolut inte avgjort"

AIK hade chansen att nästan hänga av Malmö FF i SM-guldstriden.
Det slutade med en 0–1-förlust på bortaplan och att skåningarna tog över serieledningen.
Fotboll • Publicerad 27 oktober 2021
AIK deppade i Malmö.
AIK deppade i Malmö.Foto: Anders Bjurö/TT

Bortaförlusten gör att MFF tar över den fotbollsallsvenska serieledningen med sina 48 poäng, en före AIK och Djurgården. Stockholmsrivalen har en match mindre spelad och möter IFK Göteborg på bortaplan på torsdagen.

– Det är tre viktiga (förlorade) poäng mot en direkt rival. Vi kan inte stå och säga något annat. De gick förbi oss i tabellen, sedan får vi se hur det går i matcherna i morgon (torsdag). Det är klart att det påverkar (toppstriden), det vore ju bullshit att stå och säga något annat, likväl som det hade påverkat om vi hade fått med oss tre poäng, säger AIK-mittfältaren Sebastian Larsson.

"En tuff smäll"

Annons

– Det betyder absolut inte att något är avgjort. Då hade vi behövt vara betydligt fler poäng efter och som mest kan vi väl vara tre poäng (vid seger för Djurgården) efter med fem matcher kvar, så det lever. Men det var en tuff smäll, fortsätter Larsson.

Matchens enda mål i toppmötet på stadion i Malmö stod hemmalagets Veljko Birmancevic för. I den 25:e minuten seglade serbens inlägg från vänsterkanten in i mål bakom en passiv Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet.

– Det får kategoriseras som ett väldigt olyckligt mål. Ett missförstånd som innebär att bollen ligger bakom Nordfeldt, säger AIK-tränaren Bartosz Grzelak på presskonferensen efter matchen.

– Ett riktigt skitmål, säger mittfältaren Sebastian Larsson.

Grzelak tyckte att AIK började matchen piggt mot Malmö och kanske borde Solnaklubben ha varit i ledning redan efter en minut, men Johan Dahlin i MFF-målet räddade Zachary Elbouzedi avslut från nära håll.

– Ett superläge, som man nog bör sätta i en sådan här match, säger Bartosz Grzelak.

– Det är väl annars en match utan chanser. Då blir det extra surt att förlora, säger Sebastian Larsson.

Inga heta kvitteringschanser

MFF ägde det mesta av spelet under den andra halvleken, men efter paus kom AIK in i matchen. Dock utan att skapa de riktigt heta kvitteringschanserna.

– Vi skapade inte de superfarliga målchanser, de försvarade sig väl, säger AIK-tränaren.

Han fick frågan om han tycker att det var rättvist att MFF vann.

– Jag går aldrig in i de här frågorna om vad som är rättvist i fotboll. Då ska jag bedöma det andra laget på något sätt, säger Bartosz Grzelak.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons