Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Tung kväll för Janssons Brentford

Fotboll • Publicerad 17 maj 2021
Pontus Jansson var med och förlorade kvalfinalen till Premier League förra året. Nu måste Brentford slå Bournemouth i semifinalreturen för att få en ny chans att gå upp. Arkivbild.
Pontus Jansson var med och förlorade kvalfinalen till Premier League förra året. Nu måste Brentford slå Bournemouth i semifinalreturen för att få en ny chans att gå upp. Arkivbild.Foto: Mike Egerton/AP/TT

Brentford förlorade kvalfinalen mot Fulham förra säsongen. Frågan är om det kommer en ny chans i år.

Bournemouth vann den första semifinalen, men knappt. Fjolårssäsongens Premier League-klubb har bara 1–0 att luta sig mot inför returen i London på lördag.

Annons

Landslagsmittbacken Pontus Jansson, lagkapten i Brentford, fick se Arnaut Danjuma göra matchens enda mål i början av den andra halvleken.

Swansea tog ett stort kliv mot kvalfinalen på Wembley i och med bortavinsten mot Barnsley. Anfallsveteranen André Ayew gjorde matchens enda mål.

Sedan tidigare är Norwich och Watford – etta och tvåa i Championship – klara för Premier League nästa säsong.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons