Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Uppgift: Domaren avstängd hela säsongen

Domaren utsatte Östersundsmålvakten Aly Keita för en kränkande kommentar och stängs därför av säsongen ut.
Detta enligt uppgifter till Aftonbladet.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2020
Östersunds målvakt Aly Keita utsattes för en "kränkande" kommentar från en domare, enligt uppgifter från fotbollförbundets utredning. Arkivbild.
Östersunds målvakt Aly Keita utsattes för en "kränkande" kommentar från en domare, enligt uppgifter från fotbollförbundets utredning. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Keita berättade för några veckor sedan att han under en match fjol fick höra domaren säga: "Sluta prata. Gå tillbaka till ditt mål så att de kan kasta bananer på dig".

Den ångerfulle domaren påstår att kommentaren inte var rasistiskt menad utan ett uttryck som han använt "med glimten i ögat" till målvakter.

Annons

Svenska fotbollförbundet startade dock en utredning och stängde av domaren under tiden.

Utredningen är nu klar och enligt uppgifter till Aftonbladet har fotbollförbundet kommit fram till att domarens uttalande ses som ”kränkande” och hans agerande som ”klandervärt”.

Däremot har utredningen inte kunnat slå fast att domaren agerade rasistiskt, vare sig vid det aktuella tillfället eller tidigare eller senare, enligt Aftonbladets uppgifter.

SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette bekräftar för TT att utredningen är klar.

– Men sedan är det en internprocess som pågår med beslut och information till berörda som måste ha sin gång innan vi kan berätta externt vad man har kommit fram till i olika delar, säger han.

TT: När kan ni berätta om vad ni kommit fram till?

– Jag vågar inte säga något om det. Det är en prioriterad utredning och vi jobbar så snabbt vi kan. Men av respekt för alla berörda får det ta den tid som behövs.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons