USA förlorar första OS-matchen på 17 år – direkt i OS-premiären.
Trots en amerikansk ledning med minuten kvar vann Frankrike med sju poäng.
Basket • Publicerad 25 juli 2021
Kevin Durant var besviken efter matchen.
Kevin Durant var besviken efter matchen.Foto: Charlie Neibergall/AP/TT

De har varit ifrågasatta redan inför OS och frågan är om kritiken inte kommer att eskalera nu mot USA:s basketherrar.

Efter att ha vunnit både första och andra perioden ledde ett USA, anförda av NBA-stjärnan Kevin Durant, med 45–37 i halvtid i OS-premiären mot Frankrike.

Annons

Men sedan kom genomklappningen – två gånger om.

I den tredje perioden mäktade USA:s "Dream team" bara med att göra elva poäng. Samtidigt gjorde Frankrike 25 och hade vänt till 62–56.

I den fjärde perioden reste sig USA och ledde igen med 69–63 med drygt fem minuter kvar.

Det räckte dock inte.

Matchen slutade till sist i en klar seger för Frankrike med 83–76 efter att fransmännen återtog ledningen genom en trepoängare med en knapp minut kvar och följde upp med några straffkast.

Frankrikes, och matchens, bästa poänggörare blev Boston Celtics Evan Fournier på 28 poäng.

– Det kändes bra, det kändes bra, säger han till Reuters.

Det är USA:s första förlust i OS sedan Aten 2004 när de föll mot Argentina i semifinalen.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.