4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Real Madrid med tung seger i måstematchen

Real Madrid slog Inter i grupp B:s bottenmöte. Därmed tog man tillbaka greppet om en plats i slutspelet. Liverpool förlorade samtidigt hemma mot Atalanta och en svensk blev målskytt när fotbollshöstens fjärde Champions League-omgång avslutades.
Fotboll • Publicerad 25 november 2020
Eden Hazard satte 1–0 för Real Madrid på straff.
Eden Hazard satte 1–0 för Real Madrid på straff.Foto: Luca Bruno/AP/TT

De italienska och spanska jättarna har gjort en svag Champions League-höst. Inför onsdagens möte på San Siro stod Real Madrid och Inter på fyra respektive två poäng. Efter 90 minuter spelade stod bortalaget Real som segrare, och klev därmed upp som tvåa i gruppen, en poäng bakom ledande Mönchengladbach.

Matchen inleddes också starkt av Madridlaget, trots att man saknade både lagkaptenen Sergio Ramos och Karim Benzema. I den sjunde minuten revs Nacho Fernandez ned, och domare Anthony Taylor pekade på straffpunkten.

Annons

Därifrån gjorde Eden Hazard inget misstag, och satte sitt första Champions League-mål för hösten. Och det skulle bli värre för Inter.

Efter en utebliven straff för hemmalaget blev Arturo Vidal rejält förbaskad. Hårda protester från Vidal ledde till ett gult kort. Den erkänt hetlevrade chilenaren bröstade sedan upp sig mot domare Taylor, vilket ledde till ett rött kort.

Den andra halvleken blev tuff för Inter, och med tio man kunde man inte hota spanjorerna. 2–0 sattes av inhoppande Rodrygo.

Wendt målskytt

När giganterna i grupp B har gått tyngre har Borussia Mönchengladbach gått bättre. Tyskarna har åtta poäng efter fyra matcher, och kvällens hemmamöte mot Sjachtar Donetsk blev en ensidig affär.

Lars Stindl och Nico Elvedi fixade en 2–0-ledning för "Gladbach", innan Breel Embolo cykelsparkade in 3–0 strax innan paus.

Och vi skulle även få en svensk målskytt. Oscar Wendt, som startade på vänsterbackspositionen, slog en frispark som gick förbi samtliga och in i bortre gaveln.

Målet betydde 4–0, vilket också blev slutresultatet. "Gladbach" toppar grupp B framför Real Madrid.

Liverpool hemmaförlorade

På Anfield hade Liverpool samtidigt chansen att säkra avancemang till slutspelet genom en vinst mot Atalanta i grupp D. Men italienarna hade andra planer.

Ett skadeskjutet Liverpool, med tre spelare födda 2001 i startelvan, lyckades inte få hål på gästerna. Efter en mållös första halvlek växlade Atalanta upp efter paus.

Josip Ilicic gjorde 1–0 från nära håll efter en fin passning av Papu Gomez. Fyra minuter senare dubblade Robin Gosens ledningen med en volley från fritt läge.

Annons

Liverpool slängde in Diogo Jota och Andy Robertson, men kom inte riktigt nära ens en reducering.

Cajuste coronasjuk

Midtjylland har däremot säkerligen gett upp allt hopp om avancemang efter fjärde raka förlusten. I mötet med Ajax saknades även Jens Cajuste, nybliven A-landslagsman för Sverige, i truppen efter att han testats positivt för coronaviruset.

Joel Andersson fick dock speltid, men det hjälpte föga. Ajax kunde vinna relativt enkelt med 3–1 i Amsterdam, och har andraplatsen i gruppen, två poäng bakom Liverpool. Atalanta är trea på lika många poäng, sju, som Ajax.

I grupp C har Olympique Marseille fortfarande inte gjort mål i årets Champions League-gruppspel. Det gjorde de inte heller i onsdagens hemmamöte med Porto.

Porto kunde genom Zaidu Sanusi och Sergio Oliveira säkra en 2–0-vinst, och i praktiken ett slutspelsavancemang.

City och Bayern vann komfortabelt

I samma grupp säkrade Manchester City slutspelsavancemang borta mot Olympiakos. Slutresultatet skrevs till 0–1, efter mål av bortalagets Phil Foden.

Bayern München tågar också på i grupp A. På onsdagen joggade man hem tre poäng mot Salzburg. Robert Lewandowski, Kingsley Coman och Leroy Sané blev målskyttar för Bayern. Segern betydde även att tyskarna är klara för slutspel i vår.

Bakom Bayern München tar lagen poäng av varandra. Atletico Madrid lyckades inte få hål på Lokomotiv Moskva hemma på Wanda Metropolitano, och matchen slutade 0–0.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.