Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Wilson dopningsavstängd igen – missar OS

Tre dagar före första starten i OS beslutade Idrottens skiljedomstol Cas att stänga av den schweiziske sprintern Alex Wilson för dopning.
Friidrott • Publicerad 28 juli 2021
Alex Wilson. Arkivbild.
Alex Wilson. Arkivbild.Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Wilson, född i Jamaica, skulle ha inlett sitt tävlande i OS i Tokyo på lördag, i försöken på 100 meter. Han skulle även ha tävlat på 200 meter. Men Cas satte stopp för det genom sitt beslut att stänga av Wilson under utredningen för dopningsbrott.

30-åringen testade positivt för den anabola steroiden trenbolon vid ett oannonserat dopningstest den 15 mars. Den schweiziska antidopningsorganisationen stängde av honom, men efter en överklagan från Wilson – som hävdade att han fått i sig det förbjudna medlet genom kontaminerat kött – hävdes avstängningen i början av juli.

Annons

För bara en dryg vecka sedan, den 19 juli, sprang Wilson rekordsnabbt vid tävlingar i Georgia i USA. Hans 9,84 på 100 meter är europeiskt rekord och 19,89 på 200 meter är schweiziskt rekord. Ingen av rekordtiderna har dock godkänts.

Några dagar senare överklagade både Internationella friidrottsförbundet (WA) och antidopningsorganisationen Wada till Cas och ville att Wilson skulle stängas av på nytt under dopningsutredningen. Cas skriver i ett utlåtande att beslutet att stänga av schweizaren beror på att det ännu inte bevisats vara troligt eller sannolikt att köttet varit kontaminerat.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons