Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Zlatan: "Om jag saknar landslaget? Såklart"

Zlatan Ibrahimovic ställer återigen dörren på glänt för en comeback i fotbollslandslaget. Och om förbundskaptenen Janne Andersson ställer frågan ...
Fotboll • Publicerad 24 november 2020
Zlatan Ibrahimovic gjorde sin senaste landskamp för Sverige i EM 2016. Nu öppnar han möjligen för en comeback. Arkivbild.
Zlatan Ibrahimovic gjorde sin senaste landskamp för Sverige i EM 2016. Nu öppnar han möjligen för en comeback. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Den nyblivne Guldbollen-vinnaren – för tolfte gången i ordningen – och hans eventuella återkomst i landslaget har varit en lång följetong. Hittills har Zlatan Ibrahimovics små antydningar – kryptiska inlägg och bilder på sociala medier – tyckts handla mer om att lyfta varumärket Zlatan än om en reell fundering.

Nu låter det möjligen som att 39-åringen kan tänka sig en blågul comeback på allvar.

Annons

– Om du frågar så ska jag svara ärligt: Yes, jag saknar landslaget. Det är ingen hemlighet, säger Ibrahimovic till Aftonbladet.

– För jag vill vara i Friends arena, jag vill att det ska vara den Gula muren eller den Gula väggen eller vad vi nu kallar den. Man kommer ut, man har den gula tröjan och man ser att det är fullsatt. Om jag saknar det? Såklart. Den som inte saknar det – han har redan avslutat sin karriär. Och jag har inte avslutat min karriär.

"Då är jag inte intresserad"

Han spelade sin sista – eller senaste? – landskamp mot Belgien i EM-slutspelet 2016. Men redan inför VM för två år sedan började det tisslas om att det skulle kunna vara aktuellt med en landslagscomeback. Nu lär snacket ta ny fart inför EM nästa år.

För på frågan om vad han skulle svara om förbundskapten Janne Andersson ringer och undrar om Ibrahimovic är intresserad av att spela i landslaget, säger han:

– Jag hade svarat ”Ge mig tid, jag ska tänka på det”. Men det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det.

Öppnar för Hammarby

En annan snackis kring Milananfallaren var om han i somras skulle gå till allsvenska Hammarby, klubben han är delägare i. Det var inte bara spel för gallerierna, säger han och antyder att det fortfarande är tänkbart någon gång i framtiden.

– Vi diskuterade, i somras. Det var antingen stanna här (i Milan) eller Hammarby, säger Zlatan Ibrahimovic.

– Det var nära. Om det inte hade blivit Milan hade det blivit Hammarby.

TT
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons