GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Iransk poet gripen

Den iranska poeten Hila Sedighi greps på en flygplats i Teheran i torsdags. Hon stödde en reformistkandidat i 2009 års presidentval, och gripandet anses ha samband med detta, enligt The International Campaign for Human Rights in Iran (ICHRI).(TT)
Publicerad 9 januari 2016

Den iranska poeten Hila Sedighi greps på en flygplats i Teheran i torsdags. Hon stödde en reformistkandidat i 2009 års presidentval, och gripandet anses ha samband med detta, enligt The International Campaign for Human Rights in Iran (ICHRI). Dussintals journalister, artister och aktivister har gripits i Iran sedan i oktober i vad som anses vara ett angrepp på yttrandefriheten inför parlamentsvalet i februari. Enligt ICHR har gripandet av Sedighi samband med det kommande valet.

Sedighi fick Hellman/Hammett-priset för yttrandefrihet av Human Right Watch 2012.

TT