1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Svensk-danskt försvarssamarbete breddas

Sverige och Danmark ska inleda ett bredare försvarssamarbete, skriver Sydsvenskan. Planerna kommer att presenteras vid en presskonferens i Köpenhamn på tisdag med de båda försvarsministrarna Peter Hultqvist, Sverige, och Claus Hjort Frederiksen, Danmark.(TT)
Publicerad 18 maj 2018

Sverige och Danmark ska inleda ett bredare försvarssamarbete, skriver Sydsvenskan. Planerna kommer att presenteras vid en presskonferens i Köpenhamn på tisdag med de båda försvarsministrarna Peter Hultqvist, Sverige, och Claus Hjort Frederiksen, Danmark.

Enligt pressinbjudan är temat för Hultqvists Danmarksbesök "ett stärkt dansk-svenskt försvarssamarbete i ljuset av den ändrade hotbilden i Östersjöregionen". Enligt uppgift till tidningen handlar det bilaterala avtalet om hur det svenska och danska försvaret ska få ökad kontroll över militära ryska passager via Öresund, Kattegatt och Skagerack. Det ska enligt tidningen innehålla en aktivitetsplan med gemensamma övningar i Skåne.

Sedan tidigare finns avtal mellan Danmark och Sverige om möjlighet att låna varandras start- och landningsbanor för flygvapnet. Det finns även ett avtal om att upprätthålla en gemensam beredskap mot rysk propaganda.

TT