1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

F1-experten: "Inte orolig för Ericsson"

Två avbrutna lopp och en sistaplats. F1-säsongen har börjat tungt för Marcus Ericsson - så borde vi vara oroade? - Jag är inte det, han är etablerad inom sporten nu, säger Viasat-kommentatorn och experten Janne Blomqvist. Söndag, 6 september 2015. Monza, Italien.(TT)
Publicerad 28 april 2017

Söndag, 6 september 2015. Monza, Italien. Det var senaste gången som Marcus Ericsson tog poäng i formel 1. Sedan dess har den svenske F1-föraren och hans team, Sauber, kämpat i motvind för att åter kliva upp bland de poänggivande placeringarna.

Förra säsongen slutade helt poänglös och på de tre inledande loppen under 2017 är Ericssons facit som följer: brutet lopp i Australien (hydraulikfel); sist av alla som gick i mål, 15:e plats, i Kina och förra helgen brutet lopp i Bahrain (trasig växellåda). Dessutom långsammast på fredagens båda träningspass inför VM-deltävlingen i Sotji, Ryssland - fyra tiondelar bakom stallkamraten Pascal Wehrlein.

"Gjort det han kan"

På ren svenska: noll poäng och en deppig start på året.

””

Formel 1 ser annorlunda ut i år. Reglementsförändringar har gett snabbare bilar och ett återuppståndet Ferrari, ett decennium efter senaste titeln. Men förändringar gynnar sällan mindre stall, som Ericssons Sauber.

””

Inte purung

Marcus Ericsson är 26 år gammal nu och ingen purung talang längre. Det här är hans fjärde säsong i F1. Men någon större press är han inte under.

””

TT: Så vi ska inte oroa oss för att bli utan en svensk i F1?

””

TT