Sydöstran logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två anhållna för utpressningsförsök

En man och en kvinna blev under söndagen utsatta för utpressning i sitt hem i Bräkne-Hoby. Två män ska ha hotat dem med ett pistolliknande föremål och krävt dem på pengar. Männen greps senare under söndagen misstänkta för försök till utpressning.
Bräkne-Hoby • Publicerad 24 juni 2019
En man och kvinna hotades och krävdes på pengar i sitt hem.
En man och kvinna hotades och krävdes på pengar i sitt hem.Foto: Johan Nilsson/Sydöstran

Det var vid lunchtid på söndagen som två män knackade på hemma hos mannen och kvinnan.

När paret öppnade dörren ska männen ha hotat dem med ett pistolliknande föremål samt krävt att de ska ge dem pengar som de påstod att paret var skyldiga dem.

Annons

Mannen lyckades få igen dörren så gärningsmännen tog sig aldrig in i bostaden utan lämnade istället platsen och paret kunde ringa och larma polis.

Paret ska ha känt igen den en av de misstänkta gärningsmännen och när polis ankom till bostaden kunde de namnge honom. Senare under eftermiddagen grep polisen två män i trettio- respektive femtioårsåldern.

Männen anhölls under söndagen och är misstänkta för olaga hot och försök till utpressning.

Ewa CarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons