Miettinen: ”Vi tog de bästa platserna på läktaren”

Ishockey • Publicerad 30 september 2019
Mats Lusth och Arto Miettinen fick inte se någon bra prestation av KHK mot Modo.Foto: Magnus Arwidson
Hockeyallsvenskan

Modo–Karlskrona 5–1 (1–0, 1–0, 3–1)

Målen: 1–0 (4.01) Patrik Karlkvist, 2–0 (28.24) Henrik Björklund, 3–0 (45.23) Henrik Björklund, 4–0 (49.11) Patrik Karlkvist, 5–0 (53.37) Mattias Norlinder, 5–1 (59.14) Daniel Norbe.

Publik: 2387.

KHK-spelarna visste om att Modo skulle komma ut som retade tigrar efter lagets stora förlust mot Södertälje senast.

–  Vi hade koll på hur de skulle spela. Ändå gör vi inte riktigt de som vi hade sagt.

Annons

Modo fick ett tidigt mål i matchen vilket gav laget självförtroende. Patrik Karlkvist fick fri gata i slottet och stänkte in pucken högt bakom Arvid Ljung i KHK-målet, som för övrigt gjorde en bra match där Modo hade flera fina lägen som stoppades.

Inför matchen hade KHK bara gjort ett mål tolv försök i powerplay. Det började illa mot Modo också. På två numerära överlägen och vi fick se ett skott som tog över ribban.

– Vi har pratat mycket om powerplay. Men vi klarade inte av den press som de satte på oss.

Modo gav inte KHK någon som helst chans att skapa några chanser i jakten på en kvittering.

– Ett mål skulle givit oss energi, säger Miettinen.

Axel Lindström hade två lägen att kunna kvittera Modos ledning. I den andra perioden kunde han inte få ett bättre läge.

– Målet är helt öppet. Men det blev en fin räddning istället.

Henrik Björklund skulle göra 2–0 i powerplay sedan KHK hade klarat tre mot fem i drygt en minut.

KHK hade knappt en handfull lägen för att göra mål i den här matchen.

– Med underläge 0–2 inför sista perioden så tyckte vi att chansen fanns. De första minuterna såg lovande ut

Annons

Men det var mest en synvilla.

Modo trummande på. Målen trillade in innan Daniel Norbe fick göra tröstmålet, 5–1.

– Vi tar alldeles för många utvisningar. Istället för att tävla tog vi de bästa platserna på läktaren, säger Miettinen.

Efter matchen hade laget ett bra snack.

– Det är synd att det blir så här när vi har förberett oss på bästa sätt. Nu blir det en lång bussresa hem. Sen är det Västerås på onsdag.

Hannes Johansson fick ryggskott på innan matchen och kunde inte spela. Målvakten Marcus Hellgren bli borta ett par dagar till.

– Vi få kolla dag för dag hur de mår, säger Arto Miettinen.

Hannes Johansson fick ryggskott på matchvärmningen.
Hannes Johansson fick ryggskott på matchvärmningen.Foto: Staffan Lindbom
Björn SkarpsvärdSkicka e-post
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.