Blekingebo vann VM-guld i hundtävling

Blekinge Artikeln publicerades
Ulrika Lichtenberg med sin treåriga hund Nysta.
Foto:Privat
Ulrika Lichtenberg med sin treåriga hund Nysta.

Mörrumsbon Ulrika Lichtenberg kammade hem guldet i den nya grenen mondioring i VM i Belgisk vallhund i Tyskland.

VM i Belgisk Vallhund pågår mellan den 26 och 30 april i Halle i Tyskland. Då tävlar hundägare och hundar från hela världen i flera olika grenar, bland annat den helt nya grenen mondioring. Det går ut på att hunden och dess ägare genomför ett program med först lydnad, sedan olika hoppmoment och slutligen skydd. Programmet görs i en följd utan pauser och upplägget varierar från tävling till tävling.

Ulrika Lichtenberg som bor i Björkenäs utanför Mörrum deltog för allra första gången i tävlingen under onsdagen. Hon och hennes treåriga belgiska vallhund Nysta presterade då bäst av de 30 deltagarna och kammade därmed hem VM-guldet i klass 1 som är den lättaste klassen.

– Det känns jätteskoj och jag trodde verkligen inte att vi skulle vinna för det är första gången vi tävlar, både Nysta och jag, säger Ulrika som fortfarande är på plats i Tyskland och ska titta på resten av VM-tävlingarna.

– Jag tror vi vann eftersom vi är ett så bra ekipage och team. Det är en lek så vi har himla skoj ihop och Nysta är en väldigt klok hund, säger Ulrika som är med i Karlshamns Brukshundklubb där hon ofta övar med Nysta.