Problem för kommunen – ingen vill sköta om ishallen

Karlskrona Artikeln publicerades
Enligt uppgifter till Sydöstran har ingen lämnat något anbud på den nya upphandlingen som avser driften av ishallarna.
Foto:Mattias Mattisson
Enligt uppgifter till Sydöstran har ingen lämnat något anbud på den nya upphandlingen som avser driften av ishallarna.

Kommunen kan stå utan någon aktör som sköter verksamhetsdriften av ishallarna på NKT Arena Karlskrona efter årsskiftet. Enligt uppgifter till Sydöstran har ingen lämnat något anbud på upphandlingen.

Den sista december 2017 går avtalet ut mellan Karlskrona kommun och Karlskrona Hockeyklubb för verksamhetsdriften av ishallarna i NKT Arena.

Den 24 september var sista dagen för olika aktörer att lämna anbud – eftersom det nya avtalet som ska börja gälla från och med den 1 januari 2018 till den sista december 2020.

Men det har uppstått ett stort problem – enligt uppgifter till Sydöstran har ingen lämnat något anbud på den nya upphandlingen.

– Jag kan inte ge några kommentarer – eftersom det är sekretess på upphandlingen. Men vi jobbar med frågan, säger Mats Mattisson, anläggningsansvarig på Karlskrona kommun.

Enligt upphandlingsunderlaget avser entreprenaden verksamhetsdrift, städning, bokning av strötider, inre och yttre skötsel – alltså de uppgifter som Karlskrona HK gjort de senaste åren.

Enligt underlaget är ersättningen för jobbet 2,8 miljoner kronor per år.

Varför hockeyklubben inte lagt något anbud är oklart – men enligt obekräftade uppgifter till Sydöstran vill klubben ha högre ersättning.

Om inte kommunen hittar någon lösning innan årsskiftet får kommunen själva ta över driften.

Sydöstran har sökt KHK:s klubbchef Charlotte Gustavsson – utan framgång.