Dahlgren har VM-chans

Karlskrona Artikeln publicerades

HIF Karlskronas Hampus Dahlgren är uttagen i den svenska bruttotruppen till U21-VM i Algeriet.

– Vill förbundskaptenerna ha en förändring på min position har de chansen nu, säger Dahlgren.

I vintras var Hampus Dahlgren reserv på hemmaplan när Sverige VM-kvalade mot Danmark, Bulgarien och Rumänien. Kvalet blev en missräkning och andraplatsen i gruppen bakom Danmark räckte inte till spel i VM-slutspelet.

Men Sverige räddades av en friplåt sedan Oceanien dragit sig ur VM-slutspelet.

– Jag vet inte hur spelarna på vänsterkanten levererade under kvalet, men vill förbundskaptenerna ha en förändring på den positionen har de chansen nu, säger Hampus Dahlgren.

Inom kort ska 28-mannatruppen bantas till 16 spelare och om Dahlgren är en av de två spelarna på vänsterkanten då återstår att se.

– Det är jättesvårt att säga något. Jag tycker det är fyra duktiga spelare i truppen just nu som alla har olika kvaliteter.

I VM-kvalet gick förbundskaptenerna Ulf Nyström och Kalle Mattsson på Johan Dahlin, Ystad IF, och Adam Tumba, Lugi. Bägge födda 1996 och således ett år äldre än Hampus Dahlgren.

– Som jag har förstått det så är det lite sista chansen för mig att vara med i U21-sammanhang. Nästa år blir det en yngre årskull som tar över.

Hur ser du på att ändå vara med i resonemanget kring en VM-plats?

– Det är en fjäder i hatten och jag hoppas självklart få hänga med till VM.

Hampus Dahlgren och den övriga HIF-truppen är nu inne på den andra veckan av försäsongsträningen – och laget har gått ut hårt under tränaren Karl-Johan Lång.

– Vi kör efter individuella program som Karl-Johan satt ihop till var och en. Det är oerhört detaljerat och det känns både professionellt, givande och inspirerande så här långt.

Vad säger du om lagbygget?

– Det känns superbra. Vi är en hungrig grupp.