Molin: ”Vi tappar egentligen allt vi står för”

Gävle Artikeln publicerades
Foto:Pontus Lundahl/TT

Karlskrona HK stod för säsongens sämsta period när de blev utspelade i andra perioden av Brynäs.

Gävlelaget gick därifrån 1–1 till seger 3–1.

Brynäs hade visserligen mest puck och skapade en del lägen, men Karlskrona HK var med och hade 1–1 inför den andra perioden efter att Mattias Guter fixat kvitteringen i powerplay. Men sedan hände något med KHK och laget föll ihop totalt där Brynäs vann skotten med 15–1 och dessutom avgjorde matchen med två mål vilket Karlskrona aldrig hämtade sig ifrån. Matchen slutade även 3–1 och efter matchen var Karlskronas tränare Ove Molin missnöjd.

– Första perioden tycker jag är bra, vi är det KHK som vi vill vara. Men i andra tappar vi egentligen allt vad vi står för, vi börjar spela en ishockey där vi sprider ut oss över hela banan, vi spelar mycket en mot en och då känner vi inte igen oss. Det börjar då sprida sig en väldig oro och då kan det se ut så här. Vi drar på oss utvisningar och får egentligen bara försvara oss. Det håller inte, säger han.

15–1 i skott säger en del...?

– Det säger väldigt mycket, vi behövde en periodpaus för att rätta till det. Men tyvärr är det så i idrottens värld ibland och frustration föder frustration och då tappar man tron på vad man ska göra vilket vi ser i andra. Och vi hade varken ork eller kraft att hota de ordentligt i tredje.

Och att hitta svar på varför laget uppträdde som de gjorde i andra är svårt att finna svar på menar Molin.

– Det är ofta väldigt svårt att förklara vad som händer, men småsaker i början av andra ställer till det och de får väldigt mycket kraft. Vi återskapar hedern i tredje och vi börjar se linjer igen i sättet att försvara oss, men nu vill vi bara glömma den här matchen.

Hur går ni vidare nu?

– Det är bara till att upp på hästen igen och vi får ta lärdom om att när vi inte gör rätt saker så kommer det att se ut så här. Vi ska se ett annat KHK på lördag, säger Ove Molin.