Förre KHK-spelaren sugen på nya utmaningen

ISHOCKEY Artikeln publicerades
Foto:Lars-Goran Rydqvist

Två säsonger i KHK, fyra i Tingsryds AIF. Nu väntar spel i allsvenska IK Oskarshamn för Niklas Johansson.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Att 31-åringen, som är född i Piteå, skulle hamna i IKO avslöjade Blekingesport redan för en vecka (läs i BLT och i Sydöstran).

Johansson, med drygt 400 allsvenska hockeymatcher på meritlistan, har varit en viktig centerkugge i Tingsryds AIF och haft en nyckelroll bland annat i powerplay.

– Det känns jättespännande att få komma till Oskarshamn, det blir en intressant utmaning och en bra nytändning för mig i karriären. Jag har fått ett väldigt bra intryck av både Kenttä (sportchef), Hellkvist (tränare) och deras syn på nybygget, säger Niklas Johansson i pressmeddelandet.

Sportchef Per Kenttä:

– Vi har sökt efter en kreativ och offensivt skicklig center och när Niklas namn dök upp så kändes det som jackpott. Med Niklas vet vi precis vad får och kan förvänta oss. En typisk spelfördelare, med bra passningar och fin blick. Han kommer även tillföra en hel del rutin, säger sportchefen.

Johansson hoppas kunna bidra med offensiv, hårt jobb och powerplayspets.

– Det är väl främst det jag hoppas kunna bidra så mycket som möjligt med och just spelsinnet och passningsspelet är väl det jag försökt använda hela karriären. Nu när man börjar bli äldre så blir också naturligt att man tar lite mer ledarroll med att driva på och pusha de yngre.

Under måndagen blev även Vimmerbybacken Karl Johansson, som spelade tre matcher i Olofströms IK säsongen 2012/2013, klar för IKO.