Ingen premiär för Martinsson

Karlskrona Artikeln publicerades
Julius Martinsson missar HIF Karlskronas inledande matcher av handbollsligan. Fotskadan från slutet av mars har fortfarande inte läkt.
Foto:Lena Ehring
Julius Martinsson missar HIF Karlskronas inledande matcher av handbollsligan. Fotskadan från slutet av mars har fortfarande inte läkt.

Julius Martinssons fotskada spökar ännu – nästan fem månader efter skadetillfället.

Premiären i handbollsligan är körd och det är oklart när HIF Karlskrona-spelaren kan vara tillbaka.

– Allt är bara väldigt frustrerande, säger han.

Den 26 mars trampade Martinsson snett på en träning. Alla försök efter det att komma tillbaka har varit fruktlösa.

– Jag ville så gärna vara med i kvalet, men det gick inte. Sedan tog säsongen slut och det blev tre veckors semester där det var total vila. Efter det testade jag lite behandlingar och så, men foten fortsatte att ”somna” när jag försökte springa eller hoppa.

Först tio veckor efter skadetillfället magnetröntgade Martinsson sin fot. Då visade det sig att ledbandet på utsidan av foten var av. Det beskedet följdes av ytterligare rehab, men problemen fortsatte ändå.

För två och en halv vecka sedan träffade Martinsson Leif Swärdh i Göteborg. Undersökningar där visade en förändring på insidan av knölen på foten.

Och där är man nu.

Den 4 september väntar en ny undersökning i Göteborg, då av två specialister från Karlstad, som Leif Swärdh kontaktat.

– De ska vara de bästa, så på så sätt känner jag mig i goda händer. Jag hoppas få ett definitivt besked då, säger Martinsson.

HIF Karlskronas ligapremiär den 1 september mot IFK Kristianstad är därmed inte aktuell för niometaren och något comebackdatum finns inte i nuläget.

– Just nu vågar jag inte hoppas på någonting. Det känns inte alls kul utan allt är bara väldigt frustrerande.