Kaptenen lämnar Saxemara efter nio år i klubben

Saxemara Artikeln publicerades
Saxemaras lagkapten lämnar klubben i sitt hjärta efter nio år i den blåa tröjan.
Saxemaras lagkapten lämnar klubben i sitt hjärta efter nio år i den blåa tröjan.

En av Saxemaras viktigaste spelare är lagkaptenen Oscar Björkqvist. Nu lämnar han klubben i sitt hjärta till hösten för en flytt till Malmö.

Det har varit en tuff säsong hittills för Saxemara IF som med halva serien spelad parkerar på näst sista plats i division 3 sydöstra. På tio omgångar har man endast lyckats vinna två matcher och förlorat sex. Och värre blir det för Ronnebylaget för till hösten lämnar lagkaptenen Oscar Björkqvist klubben med anledning av studier och flytt till flickvännen i Malmö.

– Tyvärr räcker inte tiden till att också spela i Saxemara, det blir en flytt för mig i augusti. Det är synd eftersom jag gjort nio säsonger i den blåa tröjan och Saxemara är föreningen i mitt hjärta, säger Oscar Björkqvist.

Den duktige mittbacken kommer dock vara tillgänglig att ställa upp vid behov säsongen ut, men han kommer i första hand inte tillhöra truppen vid träningar eller match. För Saxemara kommer primärt fokus ligga på att plocka tillräckligt många poäng för att ta sig upp ovanför nedflyttningsstrecket. För Björkqvists del kommer det närmast att ägnas tid åt andra saker än fotbollen.

– I och med detta beslut kommer jag ta ett break från fotbollen och lägga tid på flickvän, vänner och familj som har prioriterats bort det senaste halvåret, säger Oscar Björkqvist.