KHK–Rögle: En vinstlott för Mörrum?

Mörrum Artikeln publicerades
Karlskrona HK möter Rögle BK i en träningsmatch på Jössarinken i Mörrum.
Foto:Lena Ehring
Karlskrona HK möter Rögle BK i en träningsmatch på Jössarinken i Mörrum.

Mörrum Hockeys marknadsansvarig, Martin Ingvarsson, ser träningsmatchen mellan SHL-lagen Karlskrona HK och Rögle på Jössarinken som ett potentiellt guldläge ur ett såväl sportsligt som ekonomiskt perspektiv.

– Mörrum Hockey har under en period haft det lite kämpigt ekonomiskt och detta är ytterligare en möjlighet att arbeta i rätt riktning, säger Ingvarsson som uppger att 450 biljetter redan är sålda på förhand.

– Vi förväntar oss ett stort intresse hos Blekingeborna och även bland hockeyintresserade Ängelholmare. Det hade varit roligt med två hejaklackar som hörs och en levande stämning i hallen.

– Mycket folk på läktaren hade dessutom varit kanon för föreningen. Alla intäkter som genereras, exempelvis försäljning i kiosken och biljettintäkter, går direkt till Mörrum Hockey. Samtidigt medför så klart arrangemanget en del utgifter, bland annat i form av domarkostnader och säkerhet, som måste täckas.

– Rent hockeymässigt blir det en väldigt intressant match. Rögle ser starka ut i år samtidigt som Karlskrona har en del att bevisa efter senaste förlusten mot Malmö. Det ska dessutom bli extra roligt att få se Marcus Paulsson spela på Jössarinken igen.