Kommunen: Inte mer pengar till KHK

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Patrik Hansson tycker att kommunen i och med utbyggnaden av arenan och restaurangdelen har gett KHK förutsättningar att "dra in mer stålar". Inga extra kommunala tillskott till föreningen med andra ord.
Foto:Marcus Palmgren
Patrik Hansson tycker att kommunen i och med utbyggnaden av arenan och restaurangdelen har gett KHK förutsättningar att "dra in mer stålar". Inga extra kommunala tillskott till föreningen med andra ord.

Karlskrona kommun är inte intresserat av att hjälpa Karlskrona HK med föreningens miljonunderskott.

– Vi har med arenabygget och utbyggnaden av arena och restaurangdel gett föreningen förutsättningar att dra in mer stålar. Det räcker, säger kommunalrådet Patrik Hansson.

Karlskrona HK:s stora ekonomiska minusresultat har på inget sätt undgått Patrik Hansson.

– Men jag vet inte mer än vad jag har läst mig till, säger han.

Hur påverkar KHK:s negativa bokslut kommunen?

– Inte mer än att jag utgår från att klubben följer ingångna avtal.

Så om föreningen fortsätter att göra minusresultat påverkar inte Karlskrona kommun i avseendet att öka eller minska sin sponsring?

– Kommunen gjorde ett jättestort åtagande i och med utbyggnaden av arenan och restaurangdelen i raketfart. Vi har skapat förutsättningar för att KHK ska dra in mer stålar. Så vi kommer inte att utöka vår sponsring till föreningen, säger Patrik Hansson.

– När det handlar om beslut om sponsorpengar väger vi inte in om föreningen visar röda siffror. Det är föreningens ensak och inte min sak att recensera.

Patrik Hansson gör ingen hemlighet av att både han som privatperson och Karlskrona kommun vill att det ska gå bra för Karlskrona HK.

– KHK rör och berör, så är det. Jag vill självklart se att KHK lyckas etablera sig i SHL.

– Som jag ser det så finns alla möjligheter till det, i nya klubbdirektören Charlotte (Gustavsson) verkar föreningen ha fått in en ytterst kompetent person och arbetet att få ordning i föreningen verkar vara påbörjat.

Patrik Hansson väljer, precis som Charlotte Gustavsson, att se framåt.

– Det som har varit är historia.