Madridspelare till Karlskrona Handboll

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Glädjen stod högt i tak när Karlskrona Handboll kvalificerade sig för division 1. Nu har det nya division 1-laget för första gången mätt sina krafter mot division 1-motstånd.
Foto:Lena Ehring
Glädjen stod högt i tak när Karlskrona Handboll kvalificerade sig för division 1. Nu har det nya division 1-laget för första gången mätt sina krafter mot division 1-motstånd.

En spanjorska, Alexandra Roman, är på väg att förstärka nykomlingen Karlskrona Handbolls division 1-lag.

– Det är svårt att säga vilken nivå hon håller, säger tränaren Pernilla Andersson.

Andersson ryggar direkt när ett givet rubrikförslag kommer på tal.

– Det är sant att hon är från Madridtrakten, men jag vet inte så mycket mer om kapaciteten än de korta videoklipp jag har sett. Det där med Madrid kan ju låta, men jag vet inte riktigt vilken nivå hon har spelat på. Det kan vara i ett skollag och det kan vara något annat.

Roman, ursprungligen från Rumänien, men uppväxt i Spanien, är en vänsterhänt högersexa.

– Det är precis vad vi behöver.

Roman är egentlig mening inte värvad till Karlskrona Handboll.

– Hon ska studera på BTH i Karlskrona, på den vägen är det.

Hur som helst, ett välkommer tillskott för nykomlingen eftersom det inte finns så många nyförvärv i övrigt att rapportera.

Det finska spåret med juniorlandslagsspelarna Vilhelmina Wolf och Aino Pietiläinen, som var på provspelsbesök i Karlskrona tidigare i år, är i nuläget inte riktigt aktuellt.

Enda klara nyförvärvet, förutom Roman, är tidigare Karlskronaspelaren Amanda Olsson, som vänder hem igen efter en sejour i Norge.

– Truppen är inte jättebred.

Men ändå slagkraftig. I den gångna helgens träningsturnering Augusticupen i Örebro kom Karlskrona till spel utan skyttedrottningen Hilde Andersson, som var sjuk och den skadade duon Julia Söderbom och Tuva Wallin.

I gruppspelet besegrade Karlskrona först Hallby efter att ha vänt underläge 1–7 till seger med 14–12, följt av storsegrarna 26–4 och 31–9 mot division 2-lagen Kramfors respektive NKIK från Norrköping.

– Det var lite för dåligt motstånd i de två sista matcherna.

Tre gruppsegrare gick vidare till ett finalspel där alla mötte alla. Karlskrona föll först mot division 1-kollega Hellton med 15–11 och nådde sedan 17–17 mot en annan division 1-kollega, RP.

– Efter de matcherna känner jag absolut att vi har chans mot division 1-lagen. Laget har tagit kliv, säger Andersson.