Mörrum drar sig ur Blekingefyran

Mörrum Artikeln publicerades
Foto:Andreas Blomlöf/arkiv

Hela truppen har lämnat Mörrum i division 4.

På måndagskvällen kom beskedet som alla befarade. Klubben drar sig ur Blekingefyran.

"Sportgruppen har jobbat hårt med att försöka knyta upp nya spelare till truppen till kommande säsong men har haft svårt att få ihop spelare som velat spela i vårt representationslag utan att uppbära ersättning, som i vissa fall varit helt orimliga. Detta har lett till att våra befintliga spelare valt att inte skriva på för ytterligare en säsong då de ansett att truppen varit för tunn, skriver klubben på sin hemsida."

Enligt ordförande Christoffer Mattsson vill ingen av spelarna vara kvar och under söndagen lämnade ytterligare fyra stycken.

– Jag har pratat med många av spelarna själv och haft nära kontakt med sportgruppen och vi har haft det på känn under hela transferfönstret.

Mörrum GoIS spelar just nu i division 4 men har haft två kämpiga säsonger där man nu senast slutade på en niondeplats. Även om man från föreningens sida har jobbat hårt för att få ihop en trupp väljer alltså spelarna att gå till andra lag.

– Det har blivit lite av en ond cirkel där vi har kämpat för att behålla spelarna men när våra fyra bästa spelare lämnade så hängde flera andra på. Vi har haft samtidigt haft svårt att få in nya spelare och då blir det så här, säger Christoffer Mattson.

Klubben har några spelare kvar och inom kort kommer man tala om det blir seriespel i sexan.

"Vi har dock ett par spelare som valt att stanna kvar samt att vi har några nya unga spelare som visat intresse av att spela men i en lägre division. Vi väljer därför istället att göra en omstart och satsa på att få in nya unga spelare i truppen och samtidigt även ge våra egna spelare i äldsta pojklaget möjlighet att känna på seniorspel, skriver man på hemsidan."

– Sen måste vi sätta oss ner och utvärdera vårt eget arbete. Sportgruppen har jobbat på bra men nu får vi ta en sak i taget och se vad vi kommer fram till på mötet, säger Mattsson.

Lyckå FF kommer får chansen att ta Mörrums plats. Tackar de nej får Atlas en förfrågan.