Två klara – fler att vänta för Asarum

Asarum Artikeln publicerades
Mathilda Nilsson är klar för en fortsättning i Asarum.
Foto:Lena Ehring
Mathilda Nilsson är klar för en fortsättning i Asarum.

Asarum är i full gång med arbetet inför nästa säsong.

Två spelare är kontrakterade och fler väntar.

Dessutom jagar laget förstärkningar.

Det har varit ganska tyst kring Asarums damer under novembermånad, men bakom kulisserna jobbas det för fullt och under de kommande veckorna kommer flera kontraktsförlängningar att presenteras.

– Vi har jobbat med att sätta organisationen och skapat en budget som vi ska jobba utifrån. Det är viktigt att vi har en färdig strategi innan vi börjar arbeta med truppen, säger Asarums tränare Stefan Ekstrand.

Föreningen har lagt en budget inför säsongen i elitettan och jobbar också hårt med att få in nya sponsorer till laget.

– Det finns ett stort intresse att sponsra Blekinge enda elitfotbollslag och vi har velat säkerställa en budget så vi vet vad vi kan erbjuda tjejerna.

Ekstrand bekräftar att Asarum har kommit överens om en fortsättning med nyckelspelarna Mathilda Nilsson och Josephine Chukwunonye, fler spelare väntas också att förlänga.

– Alla har uttryckt att de vill vara kvar och satsa på elitettan. Den enda som är osäker är Lina Olsson, hon har inte bestämt sig om hon ska fortsätta spela fotboll.

Asarum jobbar också på flera nyförvärv, laget har varit i gång och tränat sedan mitten av november och många av de nya spelarna tränar redan regelbundet med laget.

– Vi vill ha in fyra, fem unga spelare och tre mer etablerade spelare. Det är spelare som har anknytningar till Blekinge och det har varit ett utpräglat mål. Vi vill ha en lokal prägel på laget.

Samtidigt poängterar Ekstrand det viktigaste:

– Det är att kontraktera truppen från den här säsongen. Vi tror väldigt mycket på laget vi vann med i år.

När tror du att värvningarna är på plats?

– De är och tränar med oss. Det är inte riktigt som herrbranschen utan de tillhör Asarum och förebereder sig för fullt inför elitettan i april. Det som saknas är underskrifter.

Fakta

Klara för Asarum 2018:

Mathilda Nilsson, Josephine Chukwunonye.

Visa mer...