Watts historisk när Firehawks föll

Baseboll Artikeln publicerades
James Watts.
Foto:Andreas Blomlöf
James Watts.

Firehawks avslutade grundserien med två förluster.

Samtidigt blev pitchern James Watts historisk.

Sölvesborgs Firehawks säkrade under förra veckan seriesegern i basebollens elitserie. I den avslutande omgången för laget föll man i båda matcherna hemma mot Rättvik.

– Lite oturligt, i den första matchen blev det gnälligt och vi åkte på en del utvisningar. Rättvik gick ifrån till 0–4 och vi tyckte att domarna favoriserade dem lite, säger Karl Knutsson, tränare i Firehawks.

Första matchen förlorade Firehawks med 5–9 efter en stark avslutning, den andra blev desto jämnare där gästande Rättvik gjorde matchens enda poäng i den fjärde inningen.

– Jag tycker att vi spelade bra i den andra matchen och där hade vi lite oflyt att det inte blev några poäng.

Om två veckor drar slutspelet i gång, Rättvik har två matcher kvar att spela innan det avgörs vilka Firehawks ställs mot i semifinalen.

– Det lutar åt att det blir Leksand och de har vi slagit fyra gånger i år. Det gäller att vi har en bra dag och spelar på vår högsta nivå. I slutspelet finns inga dåliga lag.

Trots förlusterna kunde Firehawks pitcher James Watts glädja sig åt att han slagit ett av klubbens rekord. Watts gjorde nämligen sin hundrade strike out, något som aldrig hänt tidigare i klubbens historia.

– Det händer inte så ofta att någon gör det och nu gjorde han sin hundrade. Han var vår bästa spelare i dag, menade Knutsson.