Nej till exploatering i Tredenborg

Insändare Artikeln publicerades
Sölvesborg - av naturliga skäl? Det gäller inte när kommunen planerar för ytterligare exploatering, enligt H Fransson Sturefelt.
Sölvesborg - av naturliga skäl? Det gäller inte när kommunen planerar för ytterligare exploatering, enligt H Fransson Sturefelt.

Sölvesborgs kommun har svårigheter att respektera det som är deras varumärke - bokskogarna. De lockar med att vi skall flytta hit "av naturliga skäl" men de håller just nu på med att bokstavligt talat såga ned den gren de sitter på.

Förhoppningsvis är Vitehalls bokskog räddad, men nu är redan en hårdhänt exploatering på gång i Tredenborg, ute vid havet. Det sägs att en del av bokskogen skövlades "av misstag" förra året - utan kommunens kännedom. Stämmer det?

Bokskogen är känslig. Den håller emot vindarna från havet, den ger skydd åt rådjur och fåglar. Bokskogen har stått där i långa tider och gett och ger människor och djur andrum.

Varför bevaras inte det som ger oss fast boende sådan glädje? Varför premieras turister mer än kommunens invånare? Att växa och expandera är inte ett självändamål. Att ge kvalitet till oss som lever här är minst lika viktigt!

En stugby kan byggas varsamt på befintlig mark, inte att ni tar av den gröna lunga som nu är ute på förslag. Med förskräckelse är vi många som ser den exploatering som nu sker ute i Tredenborg.

Jag protesterar mot denna brutala exploatering, som inte tar hänsyn befintliga behov, varken för djur eller människors rekreation.

H Fransson Sturefelt

Sölvesborg

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.