Det nya året sjöngs in

Karlshamn Artikeln publicerades
 Karlshamns kammarkör bjöd på många fina framföranden.
Foto: Henrik Brandberg
Karlshamns kammarkör bjöd på många fina framföranden.

Det bjöds på en vacker och stämningsfull konsert under lördagen när Pro Musica arrangerade nyårskonsert med Karlshamns kammarkör. I samband med konserten delades också Johnny Martinssons stipendium ut.

Många hade bänkat sig i Carl Gustafs kyrka dagen före nyårsafton för att ta del av Karlshamns kammarkörs traditionella nyårskonsert.

Det inledande numret, Ding dong, satte tonen för framträdandet i Carl Gustarfs kyrka. Lätthet och lekfullhet kombinerat med koncentration och stringens genomsyrade de olika arrangemangen. Under ledning av Justin Hazelgrove är kören väl sammansvetsad och det bjöds på stämningsfulla framföranden av verk signerade bland andra Brahms och Tegnér.

Karlshamns kammarkör gästades också att flera solister. Pianisten Simaz Chirk och sångerskan Donia Haidar, båda ursprungligen från Syrien och nu musikstudenter i Stockholm, bjöd på framföranden av Debussy och Mozarts verk.

Anni Foglert fick ta emot utmärkelsen och en check på 25 000 kronor.
Foto: Henrik Brandberg
Anni Foglert fick ta emot utmärkelsen och en check på 25 000 kronor.

I samband med den traditionella nyårskonsertens har det också blivit tradition att dela ut konstnären Johnny Martinssons stipendium. I år blev det Ronnebybördiga textilkonstnären Anni Foglert som fick ta emot utmärkelsen.

– Hon är redan en starkt lysande stjärna, konstaterade Johnny Martinsson vid utdelningen.