Magnus Uggla till Östersjöfestivalen

Karlshamn Artikeln publicerades
Magnus Uggla när han var i Karlskrona under skärgårdsfesten sommaren 2015. 3 bilder
Foto:Maths Olsson
Magnus Uggla när han var i Karlskrona under skärgårdsfesten sommaren 2015.

Efter succé med tidigare torgkonsert och revy i Karlshamn återvänder Magnus Uggla. Tillsammans med Faråker och klickmonstren De vet du ska han dra publik till Östersjöfestivalens onsdagskonsert.

Östersjöfestivalen inleds traditionsenligt med onsdagskonserten. I år, liksom förra året, blir det en trestegsraket. Huvudakten är en av landets mest framgångsrika artister med en speciell koppling till Karlshamn. Magnus Uggla satte under 2008 upp sin revy i Bellevueparken. Festivalamiralen Anders Jönsson, som i samband med artistens Karlshamnsvistelse agerade chaufför, konstaterar att artisten har ett gott öga till Karlshamn. Det underlättade sommarens bokning.

– Det finns många som drar i honom, men hans val föll snabbt på Karlshamn.

Tanken med att ha tre olika akter är att fånga upp olika målgrupper. Anders Jönsson hoppas att bokningen av melodifestivalaktuella De vet du ska få det att gunga ordentligt på torget.

– Vi hade tänkt att det skulle bli en riktig danspartyfest på stora scenen, säger Anders Jönsson.

Årets tredje bokning är ordentligt rotad i den blekingska myllan. Olle Blomström, mer känd som Faråker, är uppväxt i Faråkra utanför Svängsta. Hans debutalbum hyllades av kritikerna och han har trogna fans.

Enligt Anders Jönsson är man dock van att se artisten på betydligt mindre scener.

– Det ska bli oerhört spännande att se hur han hanterar den stora scenen. Jag tror att det kan bli något magiskt med det mötet med publiken.

Spelningen i samband med Östersjöfestivalen blir den enda som Faråker gör i närområdet.