Brand i pizzeria ”På några sekunder har jag förlorat allt”

KARLSHAMN Artikeln publicerades
Foto: Gunnel Persson

Strax efter lunch inkom ett larm om brand i Victoria pizzeria på Rådhusgatan i Karlshamn. Just nu försöker man få fatt i alla glödar.

– Vi kommer vara kvar hela kvällen och troligtvis hela natten, säger räddningschefen.

Vid halv två ska branden vara släckt. Just nu pågår en kontroll om branden har spridit sig till konstruktionen. Fyra styrkor från räddningstjänsten är på plats, totalt cirka 20 personer.

– Vi jobbar i olika skift, det är ett tungt arbete, säger Magnus Kärvhag, räddningschef i västra Blekinge.

När branden bröt ut i pizzerian var Mulam Kaake, ägare till Victoria pizzeria, på plats. Han såg att det kom svart rök från köket. Han larmade och hjälpte de runt åtta till nio gästerna ut ur lokalen. Under brandbekämpningen sjunker han ner på huk. Han är tagen.

– Jag tog över pizzerian för två år sedan och har byggt upp stället från noll. På några sekunder har jag förlorat allt. Jag mår väldigt dåligt nu, säger Mulam Kaake.

Foto: Gunnel Persson

Branden i pizzerian släcktes snabbt uppger räddningschefen men den hade spridit sig till konstruktionen. Ovanför finns det lägenheter.

– Den spred sig till konstruktionen till väggar och tak. Det fanns sågspån som underlättar spridningen. Nu försöker vi få fatt i alla glödarna, säger Magnus Kärvhag.

Robert Bartok står vid lastutrymmet till Willys. Han är stammis på pizzerian.

Foto: Gunnel Persson

– Det är så tråkigt, det är världens bästa pizzeria, säger han.

Robert berättar att han verkligen uppskattar personalen, de är alla så trevliga och behjälpliga.

– Jag lider verkligen med dem, hoppas verkligen att de kan få komma igång snabbt.

Under eftermiddagen har röken lagt sig något och folket skingrat sig.

Har ni kontroll på branden?

– Brandmännen på plats har inte rapporterat att de har den under kontroll men att det ser bättre ut nu än tidigare.

– Vi kommer vara kvar hela kvällen och troligtvis hela natten, säger räddningschefen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.