Räddningstjänsten kvar på Mörrums bruk efter oljeläckage

Mörrum Artikeln publicerades
Foto: Pontus Lundahl/TT

På tisdagsmorgonen larmades SOS om en pågående brand på Södra Cell, Mörrums bruk. Enligt de första uppgifterna i larmet skulle det röra sig om en brand i en industribyggnad.

När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att så inte var fallet.

– Det rörde sig om ett automatlarm på grund av ett läckage av het olja. Sprinklerna sattes igång och det bildades en hel del rök. Vi har undersökt byggnaden och hjälper nu till med att hantera problemet, säger Emelie Lantz, räddningschef i beredskap, till Sydöstran.

Strax före lunch kom ett nytt larm och räddningstjänsten är kvar på platsen.

– Oljan har letat sig ner till en ångledning och det är mycket varmt. Nu arbetar vi med att frilägga den här ledningen och isolera värmeutvecklingen, tillägger Emelie Lantz.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.