Larm om villabrand - ”har spridit sig”

Halahult Artikeln publicerades
Foto: Bosse Nilsson

Räddningstjänsten larmades klockan 14.35 på tisdagseftermiddagen om en brand i en villa på Gamla Halasjövägen vid Halahult.

– Vi har precis kommit fram till platsen. Det rör sig om brand i ett förråd som är sammanbyggt med villan, säger Magnus Kärvhag från räddningstjänsten till Sydöstran.

Branden har enligt uppgift spridit sig till konstruktionen och arbetet med att begränsa branden till förrådet har påbörjats. Detta beräknas ta uppåt tre timmar.

Förrådet är ungefär 10 kvadratmeter stort och klockan 15.40 meddelar räddningstjänsterna att åtgärderna med begränsningen har fått god effekt och att utvecklingen är gynnsam.

– Arbetet fortsätter med konstruktionsbranden. Två personer har blivit undersökta av ambulans.

Texten uppdateras när mer information finns.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.