Lungor fylls när blåsmusikens dag firas

Karlshamn Artikeln publicerades
Karlshamns musikkår och Karlshamns musikskola sluter upp i gemensam konsert när Blåsmusikens dag ska firas.
Foto: Gunnel Persson
Karlshamns musikkår och Karlshamns musikskola sluter upp i gemensam konsert när Blåsmusikens dag ska firas.

Just nu, 222 blåsorkestrar anmälda i 63 av Sveriges kommuner, i Karlshamn syns närmre 100 musikanter på torget. Tillsammans firar de Blåsmusikens dag.

På lördag firas Blåsmusikens dag. Sverige kommer att sjuda av blåsmusik med allt från musicerande amatörer till professionella aktörer i alla åldrar. I Karlshamn fylls torget med närmre 95 musikanter från såväl Karlshamns musikkår som Karlshamns musikskola. Firandet startar med musikkåren som marscherar genom staden, vid ankomst till torget sluter musikskolan upp, tillsammans bjuder de på en timmes konsert. Åldersspannet spinner över 60 år, från den yngsta på 10 år till äldsta som nått 70 år..

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.