IFK:s tre damlag har nu alla kommit i gång med serien efter sommaruppehållet.
Först ut var A-lagets division 2-match.
Karlshamn • Publicerad 28 augusti 2020 • Uppdaterad 31 augusti 2020
IFK Karlshamn Dam.
IFK Karlshamn Dam.Foto: Privat

Spjutstorps IF stod för motståndet. Tjejerna åkte buss mot Skåne nervösa och taggade. Trots att IFK startade matchen helt klart starkast och med ett rejält övertag i bollinnehav, så var det Spjutstorp som gjorde förstamålet. I andra halvlek gick Karlshamn ut med ny kraft och bra fokus. Viljan lönade sig när nittio tuffa minuter gått och tjejerna lyckats vända matchen. IFK Karlshamn stod då som segrare med slutresultatet 3-1.

Utvecklingslaget som spelar i division 3 startade på hemmaplan. Matchen spelades på Vägga idrottsplats i Karlshamn. Sandbro/Hovshaga stod för motståndet. IFK hade definitivt mest bollinnehav och skapade många bra chanser. Båda lagen rullade mycket boll och kämpade in i det sista. Trots de vassa lägena blev slutresultatet 0-0 och båda lagen gick från planen med en poäng var.

Annons

F16 dam innebär att serien är för tjejer upp till sexton år, med undantag att det är tillåtet att ha med fem överåriga. När det var ungdomslagets tur att spela åkte tjejerna buss mot Fredriksskans i Kalmar. Matchen spelades i strålande sol på en fin plan! IFK Kalmar bjöd på en bra och tuff match med många närkamper. Första målet står Karlshamn för, tyvärr slappnar laget av när de tar ledningen och Kalmar vänder matchen till 2-1. I halvtidsvila gjorde Karlshamn några justeringar och tog tag i matchen. Tempot skruvades upp och Karlshamn vände matchen som slutade med 5-2.

Julia Nilsson Rapping
Så här jobbar Sydöstran med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.