”Nu får de skärpa sig”

Karlshamn Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Kommunen är trött på nedskräpningen vid återvinningsstationen i Matvik. Ställer nu krav på FTI som sköter tömningen.

– Skräpet drar till sig råttor och fåglar, säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande.

I Karlshamns kommun finns det 14 återvinningsstationer där Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) ansvarar för behållare och tömning av förpackningar och tidningar. Västblekinge miljö AB har skött städningen på uppdrag av FTI, då bland annat återvinningsstationen i Matviks småbåtshamn. Det har skett två gånger per vecka under sommaren 2018. Trots det har nedskräpning bringat stora problem, kommunen har vid flertalet tillfällen fått städa extra.

– Det har slängts tidningar, soffor och matrester på marken. Nu måste det ske en skärpning, de hyr marken av oss, säger Per-Ola Mattsson.

I ett brev till FTI vill de se följande åtgärder:

Att de ser över tömningsfrekvensen, speciell under sommaren och anpassar den utifrån behovet.

Att informationsskyltarna blir bättre och att ett telefonnummer för felanmälan tydligt syns.

Att de ska meddela kommunen vem som ska sköta städningen på återvinningsstationen. FTI har upphandlat städningen och ska skriva nytt avtal för 2019.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.