"Höll en kniv nära halsen på personalen”

Asarum Artikeln publicerades
Butikschefen Mikael Karlsson berättar att personalen mår dåligt efter det inträffade.
Butikschefen Mikael Karlsson berättar att personalen mår dåligt efter det inträffade.

Rånaren smög upp bakom kassören och höll en kniv nära halsen. Det var andra gången på tre år som samma personal drabbades av en beväpnad rånare.

Den tekniska undersökningen är klar och Coop-butiken i Asarum har åter öppnat efter rånet under söndagskvällen. Butikschefen Mikael Karlsson berättar att den personal som tjänstgjorde under söndagskvällen får hjälp av företagshälsan efter den traumatiska händelsen.

Rånaren tvingade till sig kontanter efter att han hållit fram en kniv mot halsen på personalen.

– Han smög in bakom henne. Han rörde henne aldrig, men hon kände att det var väldigt nära, berättar Mikael Karlsson.

Ingen kom till fysisk skada i samband med rånet, men psykiskt sett var det en obehaglig upplevelse. Dessutom drabbades samma personal av ett rån för tre år sedan då en maskerad rånare riktade ett pistolliknande föremål mot personalen.

Butikschefen konstaterar att det inte bara är den personal som var i tjänst under rånkvällen som drabbas.

– Övrig personal känner mycket obehag.

Rånaren var inte maskerad och med tanke på att butiken inte har mycket kontanter i kassorna tror Coop Karlshamns vd, Conny Berg, att det rör sig om en gärningsman som agerat efter stundens ingivelse, närmast i panik i jakt på snabba pengar.

Conny Berg berättar att man redan i dag har relativt lite kontanter i kassorna, men att man står i begrepp att gå ett steg längre för att göra butikerna än mindre attraktiva för rånarna.

– På stora Coop har vi ett slutet system för kontanter. Vi har en plan på att göra om våra andra butiker i det nya formatet. Då ingår ett slutet kassasystem. Jag kan inte säga exakt när det kommer att genomföras, men det ligger i närtid.

Polisen sökte under söndagskvällen av området kring butiken, men man lyckades inte hitta gärningsmannen. Förutom förhör med personalen går man igenom film från övervakningskamerorna.