Popup-bibliotek och graffiti på sommarlovet

Karlshamn Artikeln publicerades
Graffitimålning i Ronneby.
Foto: Johan Hultgren
Graffitimålning i Ronneby.

I bland får man myror i kroppen efter för mycket bad, sol och glass. Nu passar Kultur Karlshamn på att tipsa om andra kreativa aktiviteter som de bjuder på.

Det här kan du välja på i sommar.

• Popup-bibliotek på fritids

Barnbibliotekarien Desirée Håkansson besöker kommunens fritids med sitt popup-bibliotek under vecka 25 och 26, med läs- och bokaktiviteter samt fika.

• DigiLabb på turné

DigiLabb öppnas på spontanidrottsplatsen vid Österslättskolan. Här kan du programmera ett roligt dataspel, spela musik med frukter, styra en robot att göra som du vill eller bygga en svalkande fläkt. Detta sker vid fyra tillfällen, den 18, 19, 26 och 28 juni från klockan 10.00 till 12.00.

Graffitiworkshop

I Lokstallarna kan du prova på att måla graffiti och höra om dess kultur. Ungdomar mellan 12 och 15 år är välkomna. Föranmälan krävs och workshopen sker vid tre tillfällen, den 25, 26 och 27 juni mellan kl. 14.00-18.00.

#Allatecknar

Med en kringresande ataljé dyker konstnären och illustratören Mattias Olsson upp vid två tillfällen i sommar där du kan testa olika sätt att teckna på papper på staffli, rita och måla.

Den 4 juli mellan klockan 13.00 och 16.00 finns Mattias på spontanidrottsplatsen vid Österslättsskolan och dagen efter, den 5 juli på torget i Karlshamn mellan klockan 11.00 och 15.00.