Volvoentusiaster samlas i kamp mot cancer

Karlshamn Artikeln publicerades
På lördag är det åter dags för älskare av den klassiska Volvo-modellen att samlas på Östra Piren i samband med 240-dagen.
Foto: Johan Hultgren
På lördag är det åter dags för älskare av den klassiska Volvo-modellen att samlas på Östra Piren i samband med 240-dagen.

På lördag samlas Vovlo 240-entusiaster för fjärde året på Östra Piren. Vid sidan av att man är sammansvetsade av bilintresset gör bilgänget en viktig insats i kampen mot cancer. Även besökare har möjlighet att bidra.

När Lasse Johanssons norske Volvoälskande vän Rolf Erik Eikemo för några år sedan avled till följd av cancer gav han honom ett löfte.

– Jag lovade honom att jag skulle anordna en bilutställning och en insamling till Barncancerfonden.

Löftet gavs efter att Lasse Johansson tillsammans med vänner bilat 200 mil till Norge för att visa upp tävlingsbilar för sin sjuke vän. Det var Rolfs sista önskan att få se vännernas specialbyggda Volvo 240. och när han själv var för sjuk för att resa bestämde sig vännerna för att besöka honom.

Lasse Johansson välkomnar besökare till Östra Piren.
Foto: Sofia Månsdotter
Lasse Johansson välkomnar besökare till Östra Piren.

I dag, fem år senare, kan Lasse Johansson konstatera att träffarna på Östra Piren blivit en populär återkommande händelse som bidragit med en god slant till Barncancerfonden.

– Slår man ut det på de här tre åren har vi fått in 150 000 kronor.

Lasse Johansson berättar att motorintresserade besökare lätt kan göra en god gärning.

– Man kan komma ner och titta och käka en hamburgare. Allt vi får in går oavkortat till Barncancerfonden.

Hur många utställare som kommer att finnas på plats i år är oklart, eftersom man inte har någon formell anmälan. Att döma av intresset på eventets sida på Facebook är det dock ett stort intresse, berättar Lasse Johansson.

– Vi har en kille från Skottland som åker hit bara för det här eventet.

Vid sidan av att man gör en god insats för välgörande ändamål förklarar Lasse Johansson att det finns ett speciellt band som förenar de som är intresserade av Volvo 240.

– Vi är som en familj och här får vi chansen att träffas utanför datorn en gång om året.

Lasse Johansson lyfter också fram den stöttning man fått från både små och stora företag. 240-dagen inleds klockan tio på lördagsförmiddagen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.