56-åring knivhögg kärleksrival i halsen – döms till fängelse

Karlskrona Artikeln publicerades
Bilden visar den tröja som offret hade på sig vid mordförsöket samt den kniv som användes för att hugga honom i halsen.
Foto: Gunnel Persson
Bilden visar den tröja som offret hade på sig vid mordförsöket samt den kniv som användes för att hugga honom i halsen.

Den 56-årige man som knivhögg en 40-årig kärleksrival i halsen på en fest i Karlskrona förra hösten dömdes idag för mordförsök.

Han döms till åtta års fängelse för knivattacken.

Det var i mitten av september förra året som de båda männen var på en fest i Marieberg i Karlskrona. Där började de bråka och 56-åringen knivhögg då plötsligt 40-åringen i halsen.

En tredje man som var på festen gick emellan och avstyrde attacken. Han larmade även SOS och uppgav då att det var 56-åringen som hade knivhuggit 40-åringen i halsen.

40-åringen fick föras akut till sjukhus och opererades omedelbart. Enligt läkaren som opererade 40-åringen hade han änglavakt. Om kniven hade träffat bara några millimeter längre fram hade den sannolikt träffat stora halspulsådern och 40-åringens liv hade inte gått att rädda.

Innan knivattacken uttryckte 56-åringen flera gånger att han skulle döda 40-åringen, både till 40-åringen själv och till bekanta. Detta i kombination med vittnesuppgifter vid mordförsöket samt att 56-åringen hade tid att tänka igenom handlingen när han var ensam i köket innan attacken, gör att tingsrätten dömer honom för mordförsök mot hans nekande.

56-åringen säger sig inte ha några minnesbilder från mordförsöket på grund av att han var så pass full.

56-åringen döms nu till åtta års fängelse för mordförsök på 40-åringen. Han ska även betala 127 700 kronor i skadestånd till 40-åringen. Åklagare John Dagnevik är nöjd med domen där tingsrätten gick helt på hans linje.

– Det är en korrekt dom som ligger i linje med det allvarliga brott han har utsatts för, säger han.

Även 40-åringen själv är nöjd med domen enligt målsägandebiträdet.

– Han är glad att tingsrätten tog honom på allvar och det är ett väldigt allvarligt brott han har utsatts för. Det har varit omtumlande och chockartat för honom att sitta och få reda på 56-åringens planer på att mörda honom, säger Pia Lindström, målsägandebiträde i fallet.

I domen framgår det att motivet bakom knivattacken var svartsjuka. 40-åringen var nämligen tillsammans med 56-åringens exflickvän, och det var också i hennes lägenhet som knivattacken utspelade sig.

Sydöstran har försökt nå 56-åringens advokat utan resultat.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.