Han är Årets företagare: ”Har verkligen stuckit ut”

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Johan Christenson och City network är utsedda till Årets företagare av Företagarna Karlskrona.
Foto: Johan Hultgren
Johan Christenson och City network är utsedda till Årets företagare av Företagarna Karlskrona.

Företagarna Karlskrona har utsett Årets företagare. I år går priset till Johan Christenson och City network.

Företagarna delar ut priset varje år för att synliggöra företagare som genom sitt engagemang och entreprenörskap jobbar för att driva och utveckla sina verksamheter. I år var det en lätt chockad Johan Christenson från City network som fick ta emot priset.

– Jag trodde att det var någon form av säljmöte, säger vd:n apropå det faktum att Företagarna Karlskrona hade hemlighållit vinsten för honom genom att boka in ett studiebesök.

– Men detta förgyllde verkligen eftermiddagen, säger han.

Gertrud Weiselblad, ordförande i Företagarna Karlskrona, delar ut priset som Årets företagare till Johan Christenson på City network.
Foto: Johan Hultgren
Gertrud Weiselblad, ordförande i Företagarna Karlskrona, delar ut priset som Årets företagare till Johan Christenson på City network.

Gertrud Weiselblad, ordförande i Företagarna Karlskrona, delade ut priset:

– Vi gör mycket research innan vi utser en vinnare. Tittar på omsättning, miljö och hållbarhet. De ska också ha en stabil ekonomi, säger hon.

– Vi jobbar mycket med certifieringar för att få till mindre utsläpp och leverera hållbara lösningar. Många av våra kunder tar det mycket allvarligt, säger Johan Christenson.

City network har i dag 50-talet personer anställda. Det startade för 17 år sedan som ett traditionellt webbhotell men ägnar sig i dag främst åt att sälja molntjänster. Johan Christenson menar att företagets position på marknaden är förklaringen till priset.

– Vi har en ovanlig innovation och står för något unikt. Det finns inget liknande företag som kombinerar tjänster på samma sätt som vi. Jag tror att det är väldigt uppfriskande att se någon i en stad som Karlskrona stå sig stark mot andra. Vi verkar inom en värld som är väldigt Stockholmsinriktad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.