"Campingkung" satsar på ökad lyx nära havet

Karlskrona Artikeln publicerades
Så här ser det ut i en av premiumstugorna på Dragsö.
Foto:Hanna Franzen
Så här ser det ut i en av premiumstugorna på Dragsö.

Även fisketurister kräver numera hög standard på sitt boende – vilket nu fått ägarna till Ronneby Havscamping att ta efter Dragsö Campings framgångsrecept med lyxigt inredda premiumstugor.

– De tio prefabricerade stugorna, alla på 30 kvadratmeter, är redan på plats i Listerby, och vi håller som bäst på att inreda dem. Totalt handlar det om en investering på sju och en halv miljon kronor, berättar Thomas Berg, som har en fot i båda campingarna, för Sydöstran.

I april ska stugorna stå färdiga att ta emot sina första gäster, med bland annat sex bäddar, air condition, golvvärme, wi-fi, diskmaskin och dubbla tv-apparater. Och alla med marint tema.

Tiden med tält, liggunderlag, sovsäck och stormkök är definitivt över.

– Vi har redan fått in bra med bokningar av stugorna, och det ser också ut som om vi skulle kunna förlänga säsongen även i Ronneby efter den här satsningen. Campingsäsongen löper normalt från halva april till halva september, men inte minst den växande fisketurismen har nu öppnat upp för en start redan i mars, och ett avslut först i kanske halva november, fortsätter Thomas Berg.

Just nu arbetar sju heltidsanställda på och med de båda campingarna.

– Det finns alltid att göra, och just nu är vi också i full gång med ett byte av bokningssystem, med utbildning och nya hemsidor, inte minst. Och i den här branschen, och trots att onlinebokningarna tickar in hela tiden, är dessutom tillänglighet dygnet runt, året om, en nödvändighet. Annars drar alla kunder med lite framförhållning kvickt vidare till nästa camping på listan, förklarar Thomas Berg.

Han har själv gedigen erfarenhet, efter 37 säsonger på Dragsö, och de senare alltså med ett växande fokus på fisketurism.

– Vi har ju fantastiska fiskevatten här, inte minst gäddvatten, och det, och tillgången till våra skickliga fiskeguider, har också spritt sig nu över i stort sett hela världen.

Just nu har campingen på Dragsö drygt tjugo egna båtar, och nya inköp, och bryggor, är på gång också på Ronneby Havscamping. Även om den riktigt stora fiskesatsningen där sannolikt dröjer något år.