Dagbok vecka 5

Karlskrona Artikeln publicerades

Lisa Claesson

Fredag 30/12

Hade dejt med Anna Johansson som skulle hjälpa mig med mitt onda knä. Klädde på barn och fick in dem i bilen. Alltså ett lätt aeorobicpass bara det. Att leta efter vantar, slåss med överdragsbyxor och bokstavligt jaga barn för att få på dem kängor är en riktig match.

Barnen fann sig tillrätta hos Anna fort som ögat då det fanns leksaker och förstås Annas barn att leka med.

Anna utförde en kontroll av muskelstyrka och strechmöjlighet av mina ben. Mycket nyttigt och det hela kändes väldigt givande. Gav mig förslag på flera övningar för att öva stabilitet och styrka.

Lördag 31/12

Jobbade dagpass på akuten.

Firade in det nya året hemma med en bit mat och en hel massa kalorier i form av smågodis. Tog en kvällspromenad runt kvarteret med barnen för att de skulle få se en och annan raket innan de skulle sova.

Firade tolvslaget på trappen och skålade in det nya året i cider.

Måste väl tyda på att det blir ett bra år!

Söndag 1/1

Gjorde inte många knop innan det åter var dags att befinna sig i landstingets ägo ett par timmar.

Måndag 2/1

Ledig dag med bröderna bus! Dessa dagar innefattar inte många minuter av frid och stillhet. Dock gör detta så kallade vinterväder det inte så lockande att gå ut.

Tog en promenad på kvällen, bara en kortis till och från biblioteket ca två kilometer, men bättre än inget.

Väl hemma igen snickrade jag ihop ett träningsprogram att göra hemma. Med fokus på bålstabilitet, rygg samt stretchning.

Med hjälp av en balansboll kan man komma riktigt långt.

Fast det är med livet som insats vissa övningar. Och innan man funnit tekniken får man iallafall öva skrattmusklerna och det är inte illa det heller!

Tisdag 3/1

Åter på jobbet för ett dagpass.

Eter middag ,disk och det vardagliga plocket fick jag smyga ner i källaren för att utföra mitt hemträningsprogram. Programmet tog nu första gången dryga timmen och kändes bra. Nöjd med kvällen.

Onsdag 4/1

Jobbade på dagen och hade som plan att införskaffa mig ett par skridskor på eftermiddagen, men säg den plan som kan hållas.

Fick ett tråkigt telefonsamtal och besked på jobbet av sambon. Vår ena katt var hittad påkörd på vägen utanför vårt hus. En snäll kvinna på cykel hade upptäckt katten och fått fatt i min sambo via polisen. Vilka underbara människor det finns! Hon stannade hos katten tills min sambo kom hem och kunde ta honom till veterinären. Tyvärr fanns det inget annat att göra än att avliva honom. Ledsamt bara att den som kört på katten inte stannat eller gjort sig till känna. SKAMLIGT!

Det blev alltså en ledsam afton hemma tillsammans med barnen. Således inga skridskor inköpta.....

Torsdag 5/1

Vad är väl en dag i landstingets tjänst om inte alldeles, alldeles underbar! Kanondag, kan snart allt om ortopedin...eller nja, det var kanske en lögn.

Har ju nu bestämt mig för att leende ta mig till ett gym för att bygga upp kroppen "inifrån" ordentligt.

Sagt och gjort. Träningsdejt med två jobbarkompisar på gymmet på jobbet. Två lysande stjärnor som skulle leda mig rätt bland maskiner och hantlar. Ingen rast och ro. Skaffar man sig en "PT" som åkt tre Vasalopp och tre Tjejvasalopp var det inget annat att vänta. Hon la upp ett bra pass med styrka; armar, rygg, skuldror och mage. Visade även konditionsmaskinerna som jag kan använda mig av innan jag vågar börja springa ordentligt igen.

Lagom trött och öm i kroppen tog jag mig ifrån gymmet....leende! Detta kommer jag definitivt göra fler gånger! Och är man dessutom flera som kan träna ihop blir det hela ännu roligare!

Imorgon har båda mina söner namnsdag och både jag och sambon är lediga. Hade planerat att åka till Ronneby för lite skridskoåkning, men utan skridskor till mig blir det hela lite klurigare!

Carina Gyllberg

Fredag

Trots att vi igår sprang in och ut i affärerna längts med Storgatan och mellandagsfyndade hade min dotter och hennes kompis inte fått nog av affärer.

Efter frukosten som intogs vid 13-tiden, vilket lovlediga tonåringar anser vara en helt korrekt frukosttid, åkte vi till Grand Samarkand.

Jag och min väninna var nöjda mycket tidigare än våra döttrar så vi åkte hem och bytte om till träningskläder. Vi joggade till Växjösjön och sedan tog jag mig runt sjön genom löpning, promenad i raskt takt och intervallträning. Vi sprang en sträcka motsvarande två lyktstolpar och gick en lyktstolpe.

Eftersom jag inte var ensam så sprang jag säkert fortare än vad jag brukar för det var mycket jobbigare än när jag själv har kört intervall längst med Ronnebyån. Fick bra praktiska tips av min väninna inför Tjejmilen. På kvällen gick vi på bio, jag och min väninna såg The Stig Helmer Story, tjejerna såg New Years Eve och killarna såg Sherlock Holmes.

Lördag

Nyårsafton och vi åker hem efter frukosten, vilket innebär att vi hinner till Ronneby precis innan Maxi stänger kl 16. Mitt nyårslöfte är givet, att springa en mil den första september och att må bra efteråt. Firade en lugn och stillsam nyårsafton med fantastiskt fyrverkeri över Ronnebys natthimmel.

Söndag

Nytt år, nya möjligheter, nya förutsättningar. Jag är så glad över att ha fått denna möjlighet, denna drivkraft till att nå mitt mål. Tittade på Ivanhoe, ett måste för mig. Annars kommer jag 2012 noga vända och vrida på måsten i mitt liv för att endast behålla bra måsten.

Måndag

Vardag för mig, fortsatt jullov för barnen. Sprang min morgonrunda längts med Ronnebyån. Är ledig på förmiddagen för att följa med dottern som ska till doktorn för att kolla järnvärdet. Tog sen bilen till jobbet då jag inte tänker börja en period på mitt Resekort förrän på måndag.

Tisdag

I kväll är det äntligen dags att få träna med Anna, vår löparcoach. Jag har förstått när jag läst Lisas träningsdagbok att Anna är något utöver det vanliga. Hade en hel del att göra på jobbet så jag var inte hemma förrän kl 18.10. Och det var ett riktigt skitväder, regnade och blåste, så jag försökte få tag i Anna och höra om det var träning i alla väder som gällde. Fick inte tag i henne men dock hennes familj som bekräftade att det är kläder efter väder som gäller. Cyklade till Bäckahästen och möter ett blött träningsgäng, då detta pass började kl 18. Träningspasset kl 19 var egentligen inställt men Anna körde ett nytt pass med bara mig. Då spåren och stigarna i Brunnsparken i princip låg under vatten sprang vi längts med Ronnebyån. Härligt att ha en egen löparcoach som bara fokuserar på mig. Vi värmde först upp, körde sen vanlig löpning för att sedan köra intervall. Två minuter löpning och då lite fortare än vad jag brukar springa varvat med två minuter lätt löpning alternativ rask promenad. Känns jättebra att få springa med Anna vid min sida. När vi var tillbaka vid Bäckahästen körde vi stretching. När jag kom hem tog jag en lång varm dusch. En bra träningsdag.

Onsdag

Ledig dag och en av barnens kusiner från Småland ville komma och hälsa på. Jag passade då på att utnyttja min bror, som är elektriker, till en lång rad med småjobb. På kvällen var jag på massage. Mina joggingskor är fortfarande inte torra efter gårdagens vattentramp.

Torsdag

Trettondagsafton, jobbar halvdag och borde haft ork och tid till att springa en runda. Satte inte klockan på ringning tidigt då jag tänkte springa på eftermiddagen. Väl hemma från jobbet och trängseln på Maxi hamnade jag i soffan med en god bok som snabbt hamnade på golvet för en eftermiddagslur. Sen myste jag i soffan med dottern och sen var det kört. Fanns ingen motivation till att ge sig ut i mörkret och kylan denna afton. Dålig träningsdag som jag måste kompensera i morgon.