Det körs alldeles för fort i Blekinge

Blekinge Artikeln publicerades
Den här veckan har fler fartsyndare än vanligt stoppats i länet.
Foto:Arkiv
Den här veckan har fler fartsyndare än vanligt stoppats i länet.

Den här veckan har polisen i Blekinge varit mer "på" än vanligt i framför allt hastighetskontrollerna på läns- och riksvägarna i länet.

– Ambitionerna har som vanligt varit högt satta, men självklart kan vi inte vara lika synliga och effektiva i dag som för ett antal år sedan, då vi hade egna och betydligt större trafikgrupper, säger Petter Wahllöf, chef för den grupp i länet som numera består av tre polismän och två trafikinspektörer.

För några år sedan var man tolv i gruppen.

Dessutom har de övriga resurser man haft tillgång till i veckan varit händelsestyrda, och fått avbryta när det hänt något akut, och prioriterat.

– Men vi har ändå hunnit med en hel del, med fokus då på platser där vi vet att det körs fort, och det också inträffar allvarliga olyckor, säger Petter Wahllöf.

Framför allt har man den här gången hållit sig på läns- och riksvägarna runt Karlskrona.

– Vi har varit rörliga, kört så där tjugo minuter på varje plats, och såväl öppet som dolt – och tyvärr är det fortsatt alldeles för många som kör alldeles för fort, sammanfattar han.

Utfallet av de intensifierade kontrollerna kan Petter Wahllöf dock presentera först i nästa vecka.

Så sent som för några veckor sedan genomförde polisen i region Syd en omfattande trafikinsats i Blekinge, med personal från hela regionen. Den gången bötfälldes drygt hundratalet bilister för fortkörning, och en handfull av dem fick också lämna ifrån sig körkortet på en tid.

I fjol återkallades 538 körkort i Blekinge, och i närmare 300 av fallen var skälet grova hastighetsöverträdelser.