Efter dödsolyckan – företaget startar utredning

Verkö ,
Längs ute på Verkö inträffade olyckan.
Längs ute på Verkö inträffade olyckan.

Tre olika utredningar ska ge svar på vad som gick fel under arbetsplatsolyckan på Verkö där en person dog.

Enligt SVT Nyheter Blekinge har företaget som genomför projektet startat en utredning.

– Vi kommer parallellt med att polisen och Arbetsmiljöverket gör sina utredningar, också göra en egen utredning. Nu är vi i fasen där vi samlar in information, säger Cecilia Lundgren, arbetsmiljöchef på NCC, till SVT Nyheter Blekinge.

Det var under onsdagskvällen som en olycka inträffade i hamnen på Verkö då en bergtruck välte i vattnet, med en person kvar i hytten.

Under torsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen avlidit.

– Vi är djupt tagna av det som har inträffat, säger Cecilia Lundgren, till SVT Nyheter Blekinge.

Medarbetarna på arbetsplatsen får stöd från ledare och krishanteringsteam.

NCC kommer också att hålla en tyst minut på samtliga arbetsplatser under fredag morgon och under nästa vecka ordnar man ett tillfälle där organisationen reflekterar och diskuterar kring säkerhet på arbetsplatsen.

Det är NCC som på uppdrag av Karlskrona kommun jobbar med att fylla igen vikarna Långa Lisa och Solviken. Totalt ska 600 000 kubikmeter sten ner i vattnet och skapa 100 000 kvadratmeter ny yta i Verköhamnen för kombiterminalen, hamnytor, logistik och uppställningsytor.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.