Försvarsmakten efter branden: ”Skönt ingen kom till skada”

Karlskrona Artikeln publicerades
Den eldhärjade lägenheten i Kungsmarken hyrdes av Sjöstridsskolan. ”Vi är glada över att ingen kom till skada och att det bara handlar om materiella skador”, säger Michaela Linge, kommunikationschef på Sjöstridsskolan.
Foto: Foto: Kollage / Mattias Mattisson och Försvarsmakten
Den eldhärjade lägenheten i Kungsmarken hyrdes av Sjöstridsskolan. ”Vi är glada över att ingen kom till skada och att det bara handlar om materiella skador”, säger Michaela Linge, kommunikationschef på Sjöstridsskolan.

Lägenheten i Kungsmarken som eldhärjades under natten mot onsdagen hyrs av Sjöstridsskolan. En handfull av deras kadetter har nu fått annat tillfälligt boende efter branden.

– Det är skönt att ingen kom till skada, säger kommunikationschef Michaela Linge.

Tre trappuppgångar i B-huset i Kungsmarken hör till Sjöstridsskolan i Karlskrona och används som boende och övernattningslägenheter till kadetter inom specialistofficersutbildningen. Det var i en av Sjöstridsskolans lägenheter som det började brinna under natten till onsdag.

– En av kadetterna ringde sin kurschef som åkte ut och hjälpte till med att ordna alternativa boenden och andra praktiska saker. Några av kadetterna har fått bo på Örlogsbasen under natten, säger Michaela Linge, kommunikationschef på Sjöstridsskolan.

Förutom lägenheten som det brann i samt grannlägenheten så är tre, fyra lägenheter i trapphuset rökskadade.

– Det är en handfull kadetter som inte kan återgå till sina lägenheter just nu. Vi hjälper dem med annat boende under tiden, säger Michaela Linge.

Mellan 15 och 20 personer ska ha befunnit sig i lägenheten när branden bröt ut. Samtliga ska ha klarat sig utan fysiska skador.

– Kadetterna bor nära varandra och umgås ofta på kvällar och helger. Det är möjligt att de haft någon typ av samling eller fest när branden utbröt. De kunde ta sig ut ur lägenheten och sätta sig i säkerhet innan räddningstjänsten kom till platsen. Vi är glada över att ingen kom till skada och att det bara handlar om materiella skador. Det var en otäck brand som gick väldigt fort.

På onsdagsmorgonen kallade Sjöstridsskolan de berörda till en samling och gemensam information.

– Det finns en krisstödsgrupp tillhands om någon behöver prata och kadetterna har fått information om vilken hjälp de kan få med alltifrån samtal till praktiska detaljer, säger Michaela Linge.

I övrigt fortlöper verksamheten på Sjöstridsskolan som det är tänkt.

– I morgon är det examen och avslutningsceremoni för några av kadetterna. En del av de som bor i trappuppgången har fått sina persedlar rökskadade i branden, men det löser vi med lån från förrådet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Sydöstran och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.